CoolPolitika.hu

Hackertámadás célpontjává vált

2012  //  Okt  //  01  //  MTI

Hackertámadás célpontjává váltA Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította: kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe. Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy "nem titkos hálózat" ellen történt. Szavai szerint a célzott adathalászat (spear phishing) történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött. "Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket" - jelentette ki a fehér házi illetékes. "A rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezen felül, egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet" - tette hozzá.

 

A The Washington Beacon vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál "katonai és hírszerzési hivatalos személyekre" hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését.    A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a "hivatásos baloldal" nem vesz tudomást.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés