CoolPolitika.hu

Hackerhálózat bukott le

2012  //  Júl  //  30  //  MTI

Hackerhálózat bukott leEgy kínai hackercsoportot 185 kormányzati weboldal ellen indított támadást, a komplex tevékenységet folytató hálózat több mint 160 tagját már elfogták - számolt be a China Daily cím angol nyelvű napilap csütörtökön.

A csoport tagjai úgy húztak hasznot az internetes oldalak feltöréséből, hogy különböző kormányzati adatbázisokhoz csatoltak adatokat, így a jó pénzért értékesített, kiválóan hamisított igazolások, igazolványok, dokumentumok ellenőrzése során az ügyfél adatait is a hivatalos listán találták. A kalózok esetenként külső hivatkozást helyeztek el a kormányzati oldalon.

 

Az elkövetők bázisa a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban volt, cselekményeiket 30 tartományi és autonóm területi kormányzat, illetve városi önkormányzat honlapjának "kárára" követték el. A rendőrség végül egy felfedezett hackelést követően bukkant a hamisítók nyomára, s már 165 olyan embert vettek őrizetbe, akik a hackelésben, hamisításban, személyes adatok gyűjtésében, reklámozásban voltak érintettek. Több mint 7100 hamisítványt és legkevesebb 10 ezer hamis pecsétet lefoglaltak. A hálózat többi tagjának felkutatása még folyamatban van.

 

A hamis igazolásokat 4-10 ezer jüan (150-370 ezer forint) közötti áron értékesítették, és becslések szerint 300 millió jüan (11 milliárd forint) haszonra tettek szert. A főbb gyanúsítottak közül 14-en harminc év alattiak. Becslések szerint a csoport tevékenysége nyomán 30 ezer hamis, többnyire egészségügyi, pénzügyi és tervezési irat, igazolás talált gazdára.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés