CoolPolitika.hu

Gyógyszerhiányt okozott Indiában az olimpia

2008  //  Aug  //  12  //  coolpolitika

Gyógyszerhiányt okozott Indiában az olimpiaAkadozik a termelés az indiai gyógyszergyárakban amiatt, hogy Kínában az olimpiai játékok idejére leállítottak több vegyi üzemet. Fontos készítmények, - mint például az asztmagyógyszerek - gyártása került veszélybe.

Sok vegyi üzem szüntette be működését Indiában az elmúlt tíz év alatt, mert nem bírták a versenyt az olcsóbb árut kínáló kínai gyárakkal - írta a BBC. 

A levegő minőségének javítása érdekében viszont Peking környékén az olimpia idejére számos vegyi üzemet ideiglenesen bezárattak, ami ahhoz vezetett, hogy az indiai gyógyszergyáraknál deficit lett sok fontos alapanyag.

Az eddig Kínából importált összetevőket most máshonnan, Európából, Koreából, Tajvanról kénytelenek beszerezni, ami viszont jelentősen drágítja a termelést. A gyógyszerárakat ugyanakkor az indiai állam szigorúan ellenőrzi, ami miatt egyes készítmények előállítása máris veszteséget okoz a gyártóknak.

Kisebb településeken egyes készítményeket máris nehezen lehet beszerezni, de szakértők szerint ez még csak a kezdet: a veszteségek miatt a gyógyszergyárak leállhatnak több készítmény előállításával. Az indiai kormány egyelőre csak 30 készítmény árának emelését engedélyezte.  

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés