CoolPolitika.hu

Gyógyszer botrány

2010  //  Dec  //  29  //  COOLPOLITIKA

Gyógyszer botrányA Mediator nevű gyógyszer keltette botrány decemberben Franciaországban.

A gyógyszer nemcsak egészségügyi problémákat okozott a szedőknél, hanem közel ötszáz halálesetet okozott egészen 2009-es betiltásáig. A készítményt túlsúlyos cukorbetegeknek írták fel étvágycsökkentő hatása miatt. Amikor felmerült a gyanú, hogy a halálesetek nem a súlyos mértékű elhízás, hanem a gyógyszer okozta szövődmények miatt következtek be, több országban is betiltották a szer forgalmazását.

 

Most a francia Egészségbiztosító úgy döntött, hogy megtéríti az egyébként igen drága kardiológiai és egyéb belgyógyászati vizsgálatok költségeit, valamint fedezi a szükséges kezelés kiadásait is. Xavier Bertrand egészségügyi miniszter is megnyugtatta az embereket, valamint elrendelt egy vizsgálatot az IGAS-nál( Szociális Ügyek Általános Felügyelősége), aminek január közepéig kell elkészülnie.
(CoolPolitika)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés