CoolPolitika.hu

Gyilkosok vadásznak a japán nyugdíjalap vezetőire

2008  //  Nov  //  19  //  coolpolitika

Gyilkosok vadásznak a japán nyugdíjalap vezetőireRendőri védelmet rendelt Aszo Taro japán miniszterelnök az egészségügyi minisztérium nyugdíjosztályán korábban dolgozott tisztségviselők és azok hozzátartozóinak, miután meggyilkolták otthonában a részleg egyik volt vezetőjét és feleségét.

 

A kettős gyilkosságot megelőzően egy másik volt vezető rokonát késelték meg, akit súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Helyi sajtóértesülések szerint a kettő közül az egyik esetben a tettes futárnak adta ki magát, úgy jutott be a házba. A támadófegyvert a hatóságok egyik támadásnál sem találták meg.

A rendőrség szerint mindkét bűncselekmény összefügg azzal a tavaly nyilvánosságra került regisztrációs hibával, ami miatt a csaknem 50 millió japán nyugdíjas nem kapja meg a neki járó teljes összeget - írta a newsru.com hírügynökség. Az adminisztrációs hiba a japán belpolitikai élet egyik központi témája lett, komoly felháborodást keltett a társadalomban, tehetetlensége miatt pedig tovább vesztett népszerűségéből Aszo Taro kormánya.

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés