CoolPolitika.hu

Gyilkos marhák

2009  //  Aug  //  27  //  MTI

Gyilkos marhákA marhák jelentette veszélyre hívta fel a figyelmet a brit gazdák legnagyobb szakszervezete, miután az idén már négy embert öltek meg tehenek vagy bikák.

A marhák agresszívvá válhatnak, különösen, ha borjaik vannak, és a mellettük elgyalogló embert kutya kíséri - áll a figyelmeztetésben. Tanácsként az ebek elengedését - a pórázról való lekapcsolásukat - javasolja a szakszervezet, mivel a teheneket a kutyák érdeklik, nem az emberek. "Ahogy a tehén megpróbálja lerohanni a kutyát, komoly veszélye van, hogy összeütközik gazdájával, ha az szoros pórázon tartja ebét" - mutat rá a gazdaszervezet.

 

Nagy-Britanniában 7,5 millió szarvasmarha él. Az utóbbi 8 évben összesen 18 embert tapostak vagy ökleltek agyon, azaz tavalyig évente átlagosan kettőt, míg az idén már eddig a dupláját. Júniusban egy állatorvosnőt nyomtak agyon tehenek a falhoz préselve; a nő egyébként kutyáit sétáltatta. Júliusban egy férfit taposott agyon egy marha a felesége szeme láttára, pár nappal később ismét egy kutyasétáltató nő esett áldozatul, utána pedig egy 75 éves gazda, akit saját tehenei tiportak agyon, mert megvadultak egy mentőautó szirénájától.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés