CoolPolitika.hu

Guggolással zsaroló koldusok

2012  //  Máj  //  14  //  MTI

Guggolással zsaroló koldusokEsküvői autók elé guggolnak koldusok Kínában, és addig nem tágítanak, amíg nem kapnak alamizsnát.

Az ifjú párok - vagy hozzátartozóik - inkább fizetnek, semmint rendőrt hívnának, mert azt babonából rossz előjelnek tartanák a házasság jövőjére szólón. Mivel koldusokból is bőven akad a világ legnépesebb országában, van, hogy egy menyasszonyi autónak ötször is megálljt parancsolnak a kéregetők guggoló zsarolásukkal. "Nagyon szervetetten csinálják. A helyi újságokból kinézik az összeházasodók nevét, lakcímét és az útvonalon előre lesben guggolnak, mi pedig nem tehetünk semmit. Addig nem tágítanak, amíg nem kapnak pénzt, a rendőrséget nem hívhatjuk, mert az baljós előjel, át meg mégse hajthatunk rajtuk" - idézte Zsand Csiut, egy 33 éves vőlegényt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Az ellentábornak is biztosítottak a nyilvánosságot. "Áldásunkat adjuk az adományokért. Fontos szolgáltatást tejesítünk" - mondta Ho Csien 47 éves kéregető.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés