CoolPolitika.hu

Grúziában kivizsgálnák a volt elnök halálának körülményeit

2011  //  Feb  //  25  //  MTI

Grúziában kivizsgálnák a volt elnök halálának körülményeitA grúz parlament kérte a legfőbb ügyészséget, indítson új vizsgálatot a szovjet korszak utáni első grúz elnök, Zviad Gamszahurdia rejtélyes halálának ügyében.

A politikust a fejében pisztolygolyóval találták meg 1993 utolsó napján. A hivatalos verzió szerint öngyilkos lett, de hívei azt mondják, hogy meggyilkolták. Idősebbik fia, Konsztantin vezetésével, hogy vizsgálja ki a halálesetet. A testület 335 oldalas jelentést készített, amelyet a parlament keddi döntése értelmében továbbítottak az ügyészségre. Konsztantin Gamszahurdia azt mondja, Eduard Sevardnadze volt grúz elnök - korábbi szovjet külügyminiszter - köre felelős apja haláláért.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés