CoolPolitika.hu

Görögország meghátrálni látszik a határkerítés ügyében

2011  //  Jan  //  04  //  MTI

Görögország meghátrálni látszik a határkerítés ügyébenAz elítélő kommentárok és reagálások hatására Görögország meghátrálni látszik annak a határkerítésnek az ügyében, amelyet a Törökország felől érkező illegális bevándorlás megfékezése érdekében tervez kiépíteni.

A polgári védelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy a három méter magas műszaki zárat Athén egyelőre csak 12,5 kilométer hosszan tervezi felhúzni a két ország természetes határának számító Évrosz folyó "gyenge pontjainál", Oresztiada város térségében. A tárca vezetője, Hrisztosz Papucisz szombaton nagy feltűnést keltett, amikor kilátásba helyezte, hogy a görög-török határ teljes hosszában, 206 kilométeren kiépítenék a határkerítést, az Egyesült Államok és Mexikó között létesített műszaki határzár mintájára.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés