CoolPolitika.hu

Gazdag ember csapott le az elnök öltönyére

2010  //  Aug  //  20  //  MTI

Gazdag ember csapott le az elnök öltönyéreEike Batista multimilliomos csapott le egy árverésen Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnöknek a beiktatásakor viselt öltönyére: a dél-amerikai ország legvagyonosabb embere félmillió reált (közel 62 millió forintot) fizetett a ruhadarabért.

Batista ötszörösét adta annak, amennyibe a 2003. január 1-jén viselt öltöny került. Az árverés jótékony célokat szolgált - számolt be az O Estado című lap. Az aukción összesen 2,13 millió reál (263 millió forint) értékben adtak el tárgyakat, de Batista nagyvonalúan még hozzátett ugyanennyit. Az olaj- és acéliparban tevékenykedő üzletember az elnök öltönye mellett más tételekre is lecsapott, például százezer reál értékben vett konyhafelszereléseket.

 

A jótékonysági árverésen az érdeklődők Mick Jagger saját kezűleg dedikált gitárjára, a futballista Kaká, Pelé és Ronaldinho aláírását viselő mezeire, valamint a Madonna élettársaként ismert Jesús Liz modell ruhájára is lehetett licitálni. Az összegyűlt pénzt a Sao Paolo Paraisópolis nevű nyomornegyedében élő gyerekek taníttatására fordítják.

(MTI)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés