CoolPolitika.hu

Forgalomirányítókat vettek őrizetbe

2012  //  Már  //  06  //  MTI

Forgalomirányítókat vettek őrizetbeŐrizetbe vették a hét végi lengyelországi vasúti szerencsétlenség idején ügyelő két forgalomirányítót, egyikük ellen vádat is emeltek, de idegállapota miatt nem tudták kihallgatni - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján az eljárást vezető czestochowai ügyészség képviselője.

Lengyelország déli részén, a Krakkótól északra fekvő Szczekociny településnél két személyvonat ütközött össze. A balesetben tizenhatan meghaltak és 57-en megsérültek, közülük négy személy állapota súlyos. A csaknem 400 utas között több külföldi is volt. Az MTI értesülései szerint a varsói magyar nagykövetség nem tud magyarokról. Az egyik forgalomirányítót azzal vádolják, hogy nem szándékosan halálos kimenetelű és jelentős anyagi károkat okozó közlekedési szerencsétlenséget okozott. Az ügyészség szerint nem állította be szabályosan a megfelelő készülékeket, és ezért a Varsóból Krakkóba közlekedő gyorsvonat letért a pályájáról, majd frontálisan ütközött a Przemyslből Varsóba tartó InterCityvel.

 

A másik forgalomirányítót a bizonyítékok ügyészségi átvizsgálásának idejére őrizetben tartják. Tomasz Ozimek ügyész szerint eddig 15 áldozatot azonosítottak, köztük egy amerikai és egy orosz állampolgárt, valamint az egyik mozdonyvezetőt és segédjét. A másik mozdonyvezető sorsa egyelőre ismeretlen, de nem kizárt, hogy ő lehet a még nem azonosított áldozat. A kórházakban jelenleg 47 sérültet ápolnak, köztük öt ukrán és egy cseh állampolgárt. Az orvosok szerint a páciensek nagy része a súlyos trauma miatt pszichológus segítségére szorul.    A baleset helyszínét a tűzoltóság hétfőn mentőkutyákkal átkutatta, de mivel nem jeleztek sem túlélőt, sem halottat, lezárta a mentőakciót. Az ügyészség folytatja a helyszínelést. A pályát nehézgépek segítségével felszabadították, és várhatóan csütörtökig helyreállítják a forgalmat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés