CoolPolitika.hu

Félnek az amerikaiak az online vásárlástól

2008  //  Okt  //  31  //  coolpolitika

Félnek az amerikaiak az online vásárlástólMinden ötödik amerikai felhagyott az online vásárlásokkal, mert féltik személyes adataikat - írta a TechRadar internetes kiadvány a National Cyber Security Alliance kutatási eredményére hivatkozva.

Az Egyesült Államok polgárai a szörfözésben is óvatosabbak lettek: a megkérdezettek 40 százaléka számolt be arról, hogy az adatlopásoktól tartva már nem látogatnak számukra ismeretlen weboldalakat.

22 százalék jelezte, hogy esett már internetes csalók áldozatául. Ennek ellenére csaknem a háromnegyedük továbbra is vásárolgat a neten és használja az online banki szolgáltatásokat.

A National Cyber Security Alliance háromezer amerikait kérdezett meg. A felmérés résztvevőinek több mint fele kijelentette, hogy lelkileg jobban megviseli, ha az interneten lopnak el tőle ötezer dollárt, mintha ugyanennyit a lakásából lopnának el.  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés