CoolPolitika.hu

Felmondta a TriGranittal kötött szerződés

2012  //  Máj  //  14  //  MTI

Felmondta a TriGranittal kötött szerződésSzentpétervár polgármesteri hivatala határozatban szüntette meg a TriGranit vállalatcsoporttal tavaly kötött szerződését, amely szerint a magyar vállalat kulturális központot épített volna az orosz városban.

A RoszBalt orosz baltikumi hírügynökség és a BaltInfo.ru. hírportál szerint a szentpétervári polgármesteri hivatal nem tervez kompenzációt fizetni a meg nem valósított tervért, amelynek értékét mintegy 600 millió dollárra becsülték. Kézdy György, a Trigránit felett irányítást gyakorló Demján-csoport elnökhelyettese az MTI megkeresésére hétfőn Budapesten közölte: a szentpétervári önkormányzat nem a projektet, hanem a PPP-konstrukciót utasította el, ahogy azt más szentpétervári projektnél is tették, például az autópálya, csatorna stb. esetében. A TriGranit-cégcsoport - megfelelő felkérés és pénzügyi feltételek mellett - változatlanul készen áll a szentpétervári Művészetek Palotájának megvalósítására, hiszen minden előtanulmányt, tervet már korábban saját költségén elkészített - hangsúlyozta Kézdy György.

 

A Demján-csoport tavaly nyári közlése szerint a magyar cég egy több mint 80.000 négyzetméteres épületegyüttest hozott volna létre, amely egy 1.600 embert befogadó, világszínvonalú koncerttermet, egy kiállítási központot, és egy 2.500 fős konferencia- és rendezvényközpontot is magába foglalt volna. Az akkori bejelentés szerint két éven belül épült volna meg  Vasziljevszkij-szigeten az épületegyüttes.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés