CoolPolitika.hu

Fellendült az amerikai fegyverexport

2012  //  Feb  //  09  //  MTI

Fellendült az amerikai fegyverexportSzerbia legnagyobb fegyvergyára, a kragujeváci Zastava az idei esztendőre közel 330 millió dollár értékű fegyver gyártására kötött megállapodást; a legtöbb terméket az amerikai piacra szállítják - idézte Dragan Sutanovac szerb védelmi minisztert szerdán a Tanjug.

Ez az érték a 2011-es évben legyártott fegyverek értékének a kilencszerese. Csupán a fegyvergyártási technológia átadásáról szóló szerződések értéke eléri a 170 millió dollárt. A kragujeváci fegyvergyár legtöbb terméke az Egyesült Államokban talál piacra, ahová főleg vadász- és sportfegyvereket exportál. A kragujeváci Zastava művek a tavasz folyamán egy olyan új katonai terepjáróval jelenik meg a piacon, amelynek kettős funkciót szánnak, személy- és teherszállításra egyaránt alkalmas lesz.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés