CoolPolitika.hu

Fegyverraktárt fosztottak ki

2011  //  Aug  //  30  //  MTI

Fegyverraktárt fosztottak kiTöbb száz lőszeresládát zsákmányoltak a felkelők szombaton Tripoliban, amikor rábukkantak egy kisebb fegyverlerakatra; a fegyverraktár kifosztásakor az MTI Hírcentrum munkatársai is jelen voltak.

A líbiai fővárost járva az MTI Hírcentrum tudósítói - al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, Rácz László operatőr és Nyulas Szabolcs újságíró - arra lettek figyelmesek, hogy az egyik út menti épületből lőszeresládákkal megrakott teherautók gurulnak ki. Az épületbe bejutva kiderült, hogy egy kisebb fegyverraktárra bukkantak a felkelők. A raktárban gépkarabélyokba és légvédelmi ágyúkba való lőszerek, valamint aknák és rakéták voltak. A felkelők boldogan mutogatták azokat a tudósítóknak. Az egyik férfi arról számolt be, hogy a lőszereket az ország azon pontjaira szállítják később, ahol még dúlnak a harcok a kormányerőkkel, ugyanis Tripolit már majdnem teljesen a felkelők ellenőrzik.

 

A tudósítók ezután megpróbáltak bejutni Áisa Kadhafinak, a diktátor lányának rezidenciájába, de a magas fallal körbevett épület kapuját behegesztették; a ház előtt posztoló felkelők azt mondták, hogy azért volt erre szükség, mert nem akarják, hogy olyan sorsra jusson, mint Kadhafi villája. Beindult a katasztrófaturizmus is Áisa rezidenciájánál; amíg a tudósítók a helyszínen voltak, rengeteg család próbált meg bejutni az épületbe. Az emberek többsége boldog és izgatott volt, sokan arról számoltak be, hogy eddig még a közelében sem voltak a háznak. Egy nő azt mondta "nem tudják milyen érzés szabadnak lenni, akik soha nem éltek elnyomás alatt".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés