CoolPolitika.hu

Falubelijei szerint Demjanjuk tévedés áldozata

2009  //  Máj  //  14  //  MTI

Falubelijei szerint Demjanjuk tévedés áldozataAz Egyesült Államokból kitoloncolt, Németországba szállított feltételezett háborús bűnösről, John -Ivan- Demjanjukról ukrajnai földijei azt állítják, hogy tévedés áldozata, szerintük ugyanis azonos nevű falubelije volt az igazi háborús bűnös, aki öngyilkos lett – írta szerdán a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

A feltételezett háborús bűnös Demjanjuk szülőfaluja a Vinnyica megyei Dubovie Maharinci, s a település tanácsának titkára az orosz nyelvű újságnak elmondta: a második világháború idején a településen két Ivan Demjanjuk élt, de az egyik atyai neve Andrejevics, a másiké – az USA-ból kitoloncolté – Nyikolajevics volt.

 

A helybeli idős asszonyok szerint – magyarázta a titkár – a kegyetlenkedő Demjanjuk a háború után visszatért a falujába. Akkoriban az egyik helyi lakost beidézték a KGB vinnyicai ügyosztályára, ahol megmutatták neki a -Rettegett Ivánként- emlegetett férfi fényképét. -Hazatérve az illető felkereste Ivan Andrejevicset, és közölte vele, hogy körözik Vinnyicában. Egy hét múlva ez a Demjanjuk felakasztotta magát – mondta a kijevi lappal a helyi tisztségviselő.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés