CoolPolitika.hu

Európai Parlament: méltó fizetést a nőknek

2008  //  Nov  //  22  //  coolpolitika

Európai Parlament: méltó fizetést a nőknekUgyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak - véli az Európai Parlament jelentése, amelyet a strasbourgi plenáris ülésen fogadtak el a napokban.

A szlovákiai magyar Bauer Edit saját kezdeményezésű jelentése egyebek között a nőket diszkrimináló cégek megbüntetését javasolja. A képviselők bevezetnék az egyenlő fizetések európai napját is, amelyen a férfiak és a nők ugyanannyi bért kapnának.
  
A jelentés emlékeztet arra, hogy az Európai Unióban a nők ugyanazért a munkáért átlagosan 15 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak. A magánszektorban több tagállamban a bérkülönbség a 25 százalékot is eléri.
   
Bauer Edit a jelentés vitájában azt mondta, az elmúlt évek során a férfiak és nők közötti díjazásbeli különbségek összességében csökkentek, viszont ha ez a folyamat nem gyorsul fel, még 70 év kell a kiegyenlítődéshez.

(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés