CoolPolitika.hu

Európai védelmi gyakorlat Lengyelországban

2011  //  Sze  //  16  //  MTI

Európai védelmi gyakorlat LengyelországbanKrisztalina Georgieva, a humanitárius segítségnyújtás és válságkezelés ügyeiben illetékes bolgár EU-biztos is megtekinti a lengyelországi Carpathex 2011 polgári védelmi gyakorlat pénteki zárónapját - közölték Brüsszelben.

A Lengyelország kárpátaljai régiójában zajló gyakorlaton a hazai mentőcsapatok mellett részt vesznek a Cseh Köztársaság, Magyarország, Szlovákia és Ukrajna vegyi, biológiai, radiológiai, illetve nukleáris egységei, valamint az EU polgári védelmi csapata. A szimulált vészhelyzetek közé tartozik például az, hogy labdarúgó-szurkolókat szállító vonat ütközik össze egy veszélyes vegyi hulladékkal megrakott szerelvénnyel.

 

A gyakorlat résztvevői az emberek mentése mellett megküzdenek azzal az erdőtűzzel is, amelyet a vonat fékrendszeréből származó szikrák okoztak. További katasztrófavédelmi próbatételt jelent egy víztározó gátszakadása következtében elöntött falu. A gyakorlatozóknak erősen mérgező vegyületeket is semlegesíteniük kell, egy vegyi üzemben bekövetkezett robbanás nyomán.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés