CoolPolitika.hu

Európa túljutott a mélyponton

2010  //  Már  //  20  //  MTI

Európa túljutott a mélypontonEurópa már túljutott a gazdasági válság legmélyebb szakaszán, de a kilábalási folyamat még nem képes önmagát fenntartani, ösztönözni kell - mondta pénteken az EU gazdasági és pénzügyi biztosa.

Olli Rehn az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) által szervezett konferencián Brüsszelben emlékeztetett rá, hogy a foglalkoztatási adatok még nem javultak. Ugyanez igaz szerinte a közpénzügyek konszolidációjára, ami a fenntartható növekedés előfeltétele. -Nincs itt az ideje a szokásos üzletmenetnek. Annak van itt az ideje, hogy lépést váltsunk a növekedést és munkahelyteremtést előmozdító politikánkban - mondta.

 

Olli Rehn kitért arra, hogy a 2020-ig szóló uniós stratégia korlátozott számú célkitűzést fogalmaz meg: a foglalkoztatottsági ráta növelését, az innováció és kutatás erőteljesebb finanszírozását, oktatási és képzési programokat, klímavédelmi és energetikai célszámokat, valamint a nyomor enyhítését. E célok elérésére - mondta - úgy kell törekedni, hogy miközben ösztönzik a növekedést, tiszteletben tartják a közpénzügyek konszolidációjának szempontját is.

 

A pénzügyi EU-biztos hangot adott reményének, hogy a jövő héten az EU csúcstalálkozóján a legfelsőbb politikai szinten is jóváhagyják a fizetési nehézségekkel küzdő Görögország  - szükség esetén történő - megsegítésére kidolgozott eszközrendszert.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés