CoolPolitika.hu

Eurómilliárdokat utalnak haza a külföldön dolgozók

2011  //  Ápr  //  05  //  MTI

Eurómilliárdokat utalnak haza a külföldön dolgozókTavaly 4,2 milliárd eurót utaltak haza a külföldön dolgozó lengyelek a nemzeti bank kimutatásai szerint, s az idén újabb rekord várható.

A Dziennik Gazeta Prawna című lap hétfői írása szerint a német munkaerőpiac május 1-jére tervezett teljes megnyitása és a nyugat-európai országok gazdasági helyzetének javulása még több lengyelt csábíthat külföldi munkavégzésre: becslések szerint május 1-je után még legalább ötszázezren távozhatnak Németországba, s ezzel 800 ezerre nőhet az ott dolgozó lengyelek száma a 38 milliós Lengyelországból. Ez azt jelentheti, hogy csupán Németországból 2 milliárd eurót küldhetnek majd haza. A hazautalt összeg az idén meghaladhatja a korábbi, 2007. évi rekordot, amikor 5,2 milliárd eurót küldtek haza a lengyelek. A lengyelek 2004 óta összesítve 110 milliárd eurót utaltak haza.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés