CoolPolitika.hu

Eszes gyerekekből gyakrabban lesz alkoholista

2008  //  Nov  //  01  //  coolpolitika

Eszes gyerekekből gyakrabban lesz alkoholistaA magas IQ-val rendelkező gyermekek gyakrabban válnak felnőtt korukra alkoholistává, mint kevésbé intelligens társaik - mutatták ki skót tudósok.

A glasgowi egyetem kutatói hosszú évek alatt végzet vizsgálatuk során nyolcezer, 10 éves fiút és lányt figyeltek meg. A vizsgálat elején lemérték a gyermekek IQ-ját, majd amikor felnőtté váltak azt, hogy általában mennyi szeszes italt fogyasztanak.

Arra az eredményre jutottak, hogy azok a gyerekek, akiknek az intelligenciamutatója kiskorukban magasabb volt társaikénál, felnőtté válva gyakrabban nyúltak az alkoholhoz. A nőknél ráadásul, ez az arány magasabb volt, mint a férfiaknál. Minden 15 egységnyi intelligenciahányados után a férfiaknál 1,17-szeres, a nőknél pedig 1,38-szoros volt a kockázata az alkoholprobléma kialakulásának. 

A tudósok azonban egyelőre nem tudnak magyarázatot adni arra, pontosan miként függ össze az intelligencia az alkoholizmussal, ezért folyatni kívánják a kutatásokat - írta a Korreszpondent hírügynökség. 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés