CoolPolitika.hu

Észak-Korea újabb atomrobbantásra készül

2009  //  Jún  //  12  //  MTI

Észak-Korea újabb atomrobbantásra készülWashingtonban bizonyos jelekből arra következtetnek, hogy Észak-Korea talán újabb kísérleti atomrobbantásra készül a május 25-én végrehajtott második nukleáris föld alatti robbantás után - közölte pénteken egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes a CNN hírtelevízióval.

Az illető részleteket nem közölt az állítólag készülő harmadik atomrobbantásról, de a Fox News amerikai hírcsatorna úgy tudja, hogy Phenjan "kész végrehajtani egy újabb atomrobbantást, amennyiben az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogad el ellene a szankciók szigorításáról".

 

A Yonhap dél-koreai hírügynökség ugyanakkor cáfolta az amerikai médiában megjelent értesüléseket. Hírszerzési forrásokra hivatkozva közölte: az Észak-Korea északkeleti részén fekvő atomkísérleti terepen nem folynak előkészületek az újabb atomrobbantásra. -Munkaerő vagy felszerelés mozgására utaló jeleket kellene látnunk az atomkísérleti telep környékén, ha nukleáris kísérlet lenne készülőben, de ilyen jeleket nem észleltünk - közölték a dél-koreai hírszerzésnél.

 

A szöuli cáfolat ellenére a harmadik atomrobbantás előkészületeiről szóló hír azonnali reagálásra késztette Tokiót.Nakaszone Hirofumi japán külügyminiszter leszögezte, hogy Japán megteszi a "szükséges intézkedéseket", ha egy újabb BT-határozat után Észak-Korea harmadszor is kísérleti atomrobbantást hajtana végre.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés