CoolPolitika.hu

Esőért imádkoznak

2012  //  Aug  //  23  //  MTI

Esőért imádkoznakHáromnapos imádság kezdődött pénteken a szárazságtól szenvedő Imola városában, amelynek lakosai püspökük vezetésével esőt kérnek Szűz Máriától.

Szentmisék és körmenetek követik egymást egészen vasárnapig a Bologna közeli Imolában. A hatvankilencezer lakosú város püspöke, Tommaso Ghirelli rendelte el az imádságokat - jelentette az olasz sajtó.     Hónapok óta nem esik csapadék. A Lucifernek nevezett kánikulában a föld teljesen kiszáradt, a termelők katasztrófát kiáltanak - mondta Ghirelli püspök. Emlékeztetett arra, hogy Imolában az esőt hozó Szűz Máriának van temploma, itt imádkoznak az éltető vízért. Utoljára 1990 szintén száraz telén könyörögtek Szűz Máriához csapadékért, és akkor meglett az eredménye, az eső megérkezett. A meteorológiai előrejelzések a hétvégére esőt és viharokat jósolnak Emilia Romagnában.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés