CoolPolitika.hu

Emlékérme Vilmos herceg esküvőjére

2011  //  Már  //  07  //  MTI

Emlékérme Vilmos herceg esküvőjéreÖtfontos pénzérmét ver Vilmos brit herceg és Kate Middleton közelgő esküvőjére a királyi pénzverde, amely persze az uralkodót, II. Erzsébetet sem "felejtette le" az érméről.

A csütörtökön bemutatott fémpénz egyik oldalán Vilmos és Kate látható profilból, amint mosolyogva egymás szemébe néznek. A hátoldalon II. Erzsébet portréja díszíti a darabokat. Az esküvői pénzérme 9,99 és 5450 font (háromezer és 1,73 millió forintnak megfelelő összeg) közötti áron vásárolható meg, attól függően, milyen alapanyagból készült. A legdrágább a platina változat. Az érmék száma korlátozott, 250 ezer készül az olcsóbb darabokból, a legdrágább sorozatból azonban mindössze kétszázat vernek.

 

Az esküvői ötfontos Mark Richards tervező munkája, amelyre Vilmos és Erzsébet királynő is rábólintott. A királyi pénzverde már az ifjú pár tavaly novemberi eljegyzésekor is készített emléksorozatot, akkor azonban sokan úgy vélték, Kate képmása nem tükrözte a lány szépségét.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés