CoolPolitika.hu

Emberi jogi főbiztos bírálja Oroszországot

2011  //  Feb  //  20  //  MTI

Emberi jogi főbiztos bírálja OroszországotBírálta Oroszországot az emberi jogi aktivisták és az újságírók elleni erőszak miatt Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, de hozzátette, hogy Moszkvának sikerült néhány határozott lépést tenni annak érdekében, hogy az országban javuljon az emberi jogi helyzet.

Négynapos látogatása végén, amelynek során Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel is találkozott, a politikus azt mondta: Oroszország vezetői kezdik belátni, hogy súlyos hiányosságok vannak az emberi jogok betartása terén országukban. Dicsérte Dmitrij Medvegyevet azért, mert a nagy nyilvánosság előtt támogatja a reformokat, de megállapította, hogy a reformok nem jutottak el olyan szintre, hogy sikerről lehetne beszélni. Navi Pillay sajtóértekezletén Oroszország hibájául rótta fel az újságírók és emberi jogi aktivisták zaklatását, és azt mondta, hogy a probléma különösen súlyos a kaukázusi térségben, ahol az emberi jogok megsértése iszlám felkelésre ösztönöz.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés