CoolPolitika.hu

Elzárással büntették

2012  //  Nov  //  02  //  MTI

Elzárással büntettékElzárással büntettek egy 12 esztendős kislányt Ausztrália egyik iskolájában, mert megszegte az intézményben érvényes "ölelési tilalmat".

A nyugat-ausztráliai Adam Road Általános Iskola illetékese szerint a tilalom bevezetésére azért volt szükség, mert az intézményben "ellenőrizhetetlenné vált az ölelkezés és a diákok napjában többször is összeborultak egymással". A tilalomszegő 12 esztendős diáknak, Amber Ablettnak a tanórák közötti egyik szünetet kellett elzárva töltenie, miután búcsúzáskor meggondolatlanul megölelte a barátját.  "Megrökönyödve" az iskola vezetőségének döntésén, a kislány édesanyja a helyi újságnak írt levelében adott hangot felháborodásának. "Nem is annyira az elzárásról van szó, mint inkább ennek az egész szabálynak a létezéséről és a lehetséges pszichológiai hatásairól" - idézte az asszonyt a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása  (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/9651122/Australian-school-bans-hugging.html).    Az iskola ügyvezető igazgatója, Gemma Preston szerint a tilalmat tavaly vezették be, miután a tanulók "túlzottan lelkes" ölelkezései számos sérültest és horzsolást okoztak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés