CoolPolitika.hu

Eltűnt egy orosz teherhajó

2011  //  Nov  //  17  //  MTI

Eltűnt egy orosz teherhajóTovább folytatták szerdán az orosz hatóságok az orosz Kuznyecov kapitány nevű teherhajó keresését, amely keddre virradóra tűnt el az északi Fehér-tengeren.

Napfelkelte után felújították a teherhajó keresését, amely előző nap nem hozott eredményt, a mentési munkálatokat nehezítette a zord időjárás is.  Az Arhangelszk megyei mentőegységek helikopterről pásztázzák a hajó feltételezett tartózkodási helyét. A térségben igen erős vihar tört ki, amikor a 11 fős legénységgel és egy utassal Arhangelszk kikötőjébe tartott, hogy ott lehorgonyozzon a téli időszakra. Utoljára kedd hajnalban sikerült fogni a hajó vészjelzéseit, mostanára csak egy meghatározhatatlan tárgyat jeleznek a műszerek abban a körzetben, ahol a hajónak lennie kellene.

 

A Kuznyecov kapitány valószínűsíthető tartózkodási helye közelében van a Vlagyiszlav Sztrizsov jégtörő, s a körzetbe tart a Dikszon jégtörő  és a Kalinyingragyec mentőhajó is. A heves vihar ellenére felszállásra készülődik az Északi Flotta több mentőhelikoptere és repülőgépe is. A Fehér-tengeren bajba került hajó az észak-nyugati folyami hajózási társaságé, folyami és tengeri hajózásra is alkalmas, 1984-ben épült, majdnem 87 méter hosszú és 12 méter széles, 1,4 ezer tonna hasznos terhet tud szállítani.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés