CoolPolitika.hu

Elpusztult a világhírű bárány

2011  //  Jún  //  08  //  MTI

Elpusztult a világhírű bárányElpusztult Shrek, Új-Zéland világszerte ismert báránya, amelyet évekig nem tudtak megnyírni, így bundája "túlnőtt" rajta.

 A merinó juh 16 évet élt, végül el kellett altatni - közölte gazdája, John Perriam kedden. Shrek 2004-ben vált ismertté: akkor bújt el a birkanyírás elől, úgyhogy Új-Zéland leggyapjasabb juha lett. Amikor hat év után rátaláltak, mérete már háromszorosa volt egy rendes példánynak. Végül egy profi birkanyíró vette gondjaiba, a televízió kamerái előtt 27 kilogrammnyi birkaszőrtől szabadította meg. Az új-zélandiak gyorsan a szívükbe zárták az ellenálló állatot, még Helen Clark akkori miniszterelnök is "fogadta" Wellingtonban. Shrek gyerekkönyvek és jótékonysági események főszereplője lett. Hírek szerint az állatért még a héten gyászmisét mondanak.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés