CoolPolitika.hu

Elmaradt a világvége

2011  //  Máj  //  24  //  MTI

Elmaradt a világvégeNem vált be a jóslata annak az amerikai keresztény mozgalomnak, amely hónapokon keresztül azt jósolta, hogy szombat este 6 órakor vége lesz a világnak.

A mozgalom számos követője emiatt megvált földi javaiatól, felélte bankszámláján lévő pénzét, és egész nap virrasztottak, várva helyi idő szerint az este hat órát, a végítélet eljövetelét. A jóslatot a 89 éves Harold Camping egy kaliforniai vallásrádió elnöke kürtölte világgá. Az idős férfi számítások révén jutott arra, hogy 2011. május 21-én eljön a végítélet. Az özönvíz évét vette alapul - az időszámítás előtti 4990. esztendőt, továbbá a jóslatot, hogy hét nap alatt elpusztul a világ. Camping "mértékegysége" szerint egy nap ezer évnek tűnik, így aztán a mínusz 4990-hez hozzáadott 7001-et és 2011 jött ki. A nap pontos kiszámításához ennél bonyolultabb logikával jutott el, ehhez a bibliai időben használatos naptárat vette alapul.

 

-Kétkedtem egy kicsit a dologban, de megpróbáltam félretenni fenntartásaimat, mivel hiszek Istenben... - mondta az AP amerikai hírügynökség tudósítójának Keith Bauer, aki marylandi otthonából egész családjával átautózott a rádió oaklandi székházához, hogy ott várják a világvégét. -Reméltem, hogy eljön, mert úgy vélem, a mennyország sokkal jobb, mint a földi lét... Ám Isten vezérel bennünket és nem Harold Camping - tette hozzá. A New York-i Times Square-en várakozó Robert Fitzpatrick elmondta, csodálkozott, amikor az este hat óra nyugalomban telt el. Fitzpatrick ugyanis minden pénzét a világvége hirdetésére költötte el. -Nem tudom megmondani, mit érzek most... Nem értem... Nem tudom... Nem értem, mi történt... Nyilvánvalóan nem jól értettem meg, mivel még mindannyian itt vagyunk  - hümmögött turisták gyűrűjében.

 

A mozgalom követői szerint a világvége elmaradásával Isten újabb további próbának teszi ki őket. Az utóbbi időben megszaporodtak a katasztrofális földrengésjóslatok, bár a szombatinál azért lokálisabbak. A vallásos számmisztika helyett az égitestek állásán alapuló kalkulációk szerint május 11-én, múlt hét szerdán Rómának kellett volna porba dőlnie Tajvannal együtt. A kataklizmák elmaradtak, az örök város áll, és Tajvanon sem pusztított szökőár.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés