CoolPolitika.hu

Elkerülhetetlen az Irán elleni szankció

2010  //  Ápr  //  24  //  MTI

Elkerülhetetlen az Irán elleni szankcióAz ENSZ Irán elleni szankciói elkerülhetetlenek, de Moszkva továbbra sem hiszi, hogy az ilyen intézkedések elérik céljukat - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteken az Eho Moszkvi rádió adásában.

-Az új szankciókról szóló BT-határozat elfogadását számos tényező teszi elkerülhetetlenné, köztük elsősorban az, hogy Irán továbbra sem hajlandó meghallani a nemzetközi felhívásokat és eleget tenni a Biztonsági Tanács, valamint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) határozatainak - mondta Rjabkov.

 

Hozzátette azonban, hogy Moszkva továbbra sem tartja hatékonynak a szankciókat, s ebben sok ország egyetért vele, mivel az ilyen lépések többnyire megkeményítik a szankciók által sújtott állam pozícióját.    Rjabkov hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedések nem mérhetnek csapást Irán gazdaságának energetikai szektorára, mert ez az egész ország és a lakosság megbüntetését jelentené. Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek arra ösztönzik az iráni vezetést, hogy felelősen viszonyuljon a folyamatosan meglévő aggodalmak alapjának felszámolásához, mert ezek az aggályok lökik a nemzetközi közösséget a szankciók irányába - mondta.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés