CoolPolitika.hu

Elkelt James Bond Aston Martinja

2010  //  Okt  //  29  //  MTI

Elkelt James Bond Aston MartinjaEgy amerikai üzletember 2,9 millió fontért, azaz mintegy 913 millió forintért vásárolta meg azt az 1964-es Aston Martin DB5-öst, amely a James Bondot alakító Sean Connery skót színésszel együtt a Goldfinger és a Tűzgolyó című filmben szerepelt.

Az RM Auctions előzetes becsléseiben még az ötmillió fontos (1,57 milliárd forintos) leütési árat sem tartotta lehetetlennek a "világ leghíresebb autójaként" emlegetett járműért. A szerda esti árverésen ehhez képest jóval kevesebbért adták el a "Q-felszereltségű" luxusautót Harry Yeaggy üzletembernek. Q, a brit titkosszolgálat technikai fejlesztéseiért felelős részlegének filmbeli feje gépfegyverrel, golyóálló páncéllal, nyomkövetővel, eltolható tetővel, szögszóróval, olajfúvóval és füstüveggel szerelte fel Bond parancsnok szolgálati autóját.

 

A film kedvéért beépített eszközök közül a gépfegyverek kivételével például a rendszámtábla-forgató mechanika is valódi. Az egyetlen megmaradt, James Bond filmben is szereplő Aston Martint korábbi tulajdonosa Jerry Lee amerikai rádiómágnás volt, aki 1969-ben közvetlenül a gyártótól mindössze 12 ezer dollárért szerezte meg a híres kocsit.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés