CoolPolitika.hu

Elhízatási kártérítést fizet volt alkalmazottjának

2010  //  Nov  //  01  //  MTI

Elhízatási kártérítést fizet volt alkalmazottjánakElhízatási kártérítést kell fizetnie egy volt alkalmazottja számára egy amerikai gyorsétteremláncnak.

Az ítéletet Brazíliában hozta egy bíróság, a céget egy volt egységvezetője perelte be azon az alapon, hogy 30 kilót hízott, míg a gyorsétteremláncnál dolgozott, mert úgy érezte, kötelező megkóstolnia minden nap a termékeket, hogy megbizonyosodjon azok megfelelő minőségéről. A kóstolás kötelességszerűségét a cég vevőknek álcázott ellenőreitől való félelem táplálta - mondta a bíróságnak a 32 éves férfi, aki azt is munkaadója szemére vetette, hogy az ingyen ebédet ajánlott fel dolgozóinak, amivel további kalóriabevitelre csábított.

 

A bíróság első fokon helyt adott a felperes kárigényének: 3,7 millió forintnyi összeget ítélt meg. A gyorsétteremlánc még fellebbezhet. A férfi egyébként 12 évig dolgozott az étteremláncnál.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés