CoolPolitika.hu

Életmentő kitüntetés egy kisfiúnak

2010  //  Máj  //  02  //  MTI

Életmentő kitüntetés egy kisfiúnakÉletmentő kitüntetésre terjeszti fel a burjátföldi Ulan-Ude 31. számú iskolája Danyil Zajcev ötéves kisfiút és az iskola tanulóját, a 15 éves Ivan Hamjanovot, mert hősiesen megmentették Danyil hatéves nővérének az életét.

A kislány alatt beszakadt a folyó jege. Danyil még éppen el tudta kapni, majd fogaival megragadta a kapucniját, és fél órán át tartotta a nővérét, hogy el ne merüljön a folyóban. Közben egy hasonló korú szemtanú hazaszaladt a bátyjáért, a 15 éves Ivanért, aki aztán kihúzta az áldozatot a jeges vízből, majd hazavitte, és felmelegítette.    Mindezt a rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi részlegének sajtószolgálata közölte az újságírókkal csütörtökön, amikor beérkezett az iskola levele. Az életmentőknek szóló kitüntetéseket ez a főhatóság adományozza.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés