CoolPolitika.hu

Életjelt adott magáról az eltűnt ügynök

2011  //  Dec  //  09  //  MTI

Életjelt adott magáról az eltűnt ügynökVideoüzenetben adott életjelt magáról Robert Levinson egykori FBI-ügynök, akinek 2007 márciusában nyoma veszett a Perzsa-öbölben található Kis szigeten.

A videót a család weboldalára pénteken töltötték fel. "Segítségre van szükségem az amerikai kormány részéről" - jelentette ki a videón a 63 éves Levinson, aki eltűnésekor magándetektívként dolgozott, s amerikai tisztségviselők szerint nem a kormány nevében járt el. "Kérem, segítsenek hazajutnom. Az Egyesült Államok szolgálatában eltöltött 33 év megérdemel ennyit" - mondta a feltehetően 2010-ben felvett üzenetben Levinson, aki arra panaszkodott, hogy kifogyóban van a cukorbetegség elleni gyógyszere. A család novemberben kapta meg a felvételt, de csak most hozta nyilvánosságra. Levinson felesége, Christine és egyik fia, David a weboldalon keresztül próbált meg kommunikálni a fogva tartókkal.

 

"Megpróbáltunk kapcsolatba lépni önökkel, de önök sohasem válaszoltak" - mondta üzenetében David. Megköszönte az ismeretlen csoportnak, hogy gondját viselte az apjának, és kérte, hogy juttassa el követeléseit a családhoz. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter március elején Teherántól kért segítséget Levinson felkutatásához. Mint mondta, a nyugállományba vonult FBI-ügynök életben van, a térségben tartják fogva, az amerikai hatóságoknak  értesüléseik vannak az egykori szövetségi nyomozóról. "Ez egy folyamatban lévő nyomozás. Többet nem mondhatok el. Ami fontos: azon dolgozunk, hogy Bob Levinsont épségben hazahozzuk a családjához, Floridába" - jelentette ki újságíróknak Hillary Clinton.

 

Egy névtelenséget kérő amerikai kormányzati tisztségviselő a The Washington Postnak tavasszal elmondta: iráni hivatalos személyek néhány hónappal ezelőtt jelezték, hogy készek lennének segítséget nyújtani a férfi felkutatásához. Iráni hivatalos személyek azonban korábban többször nyilatkoztak úgy is, hogy nincs tudomásuk az eltűnt amerikai hollétéről. Christine Levinson szerint a férje, aki 10 évvel ezelőtt lépett ki az FBI-tól, azért utazott Dubajból a csempészparadicsomnak tartott Kisre, hogy ott magánnyomozóként megpróbáljon egy térségben működő, cigarettahamisító hálózat nyomára bukkanni.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés