CoolPolitika.hu

Életfogytiglant kaptak a francia diákok brutális gyilkosai

2009  //  Jún  //  05  //  MTI

Életfogytiglant kaptak a francia diákok brutális gyilkosaiÉletfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy londoni bíróság csütörtökön azt a két brit fiatalt, akik brutálisan, vérfürdőt rendezve gyilkoltak meg két francia cserediákot 2008 júliusában a brit fővárosban.

Az ügyben ítélkező bíró a "barbár" tett miatt megduplázta a büntetésből minimálisan letöltendő időt, így a 23, illetve 33 éves vádlottak leghamarabb 35-40 év múlva szabadulhatnak. Az elítéltek kábítószeres befolyásoltság alatt állva végeztek a két biokémikus hallgatóval, az egyik áldozatot kétszáz, a másikat ötven késszúrás érte. A 23 éves áldozatok megkötözött, szétszabdalt holttestére az egyikük által bérelt lakásban találták rá, miután ott robbanás történt és tűz ütött ki. Mint kiderült, az elkövetők a nyomokat akarták eltüntetni a tűzzel.

 

A nyomozás során kiderült, hogy a gyilkosok az áldozatok pénzét akarták megszerezni, és a bankkártyák PIN-kódjának megadását követelték Gabriel Fereztől és Laurent Bonomótól. A két elítélt azt követően végzett a diákokkal, hogy nem sikerült hozzájutni azok pénzéhez.

 

A per során a vád "vérfürdő-orgiáról" beszélt, Jack Straw brit igazságügyi miniszter pedig a "leggyalázatosabb, legszadistább és legönkényesebb" gyilkosságnak írta le a bűncselekményt. Az áldozatok egyikének apja csalódottságának adott hangot az ítélethirdetést követően, szerinte az elkövetők "állatok", akiken "soha nem lenne szabad kiengedni a börtönből".

 

Az elkövetők fiatal életkoruknak köszönhetik, hogy életük vége felé szabadok lehetnek - mondta John Saunders bíró. "Ez a legalávalóbb bűntény, amelyben eddig ítélkeznem kellett, és sajnos nem tudok olyan büntetést kiszabni, ami vigaszt nyújtana a családoknak" - tette hozzá.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés