CoolPolitika.hu

Életet véd a szakáltilalom

2009  //  Sze  //  12  //  MTI

Életet véd a szakáltilalomJogosnak ítélte a szakáltilalmat az Egyesült Államokban egy szövetségi bíróság - de csak a houstoni rendőrség berkeit illetően.

És abban is csupán a férfiakra vonatkozón. A rendőrök szakálltalanságát még 1993-ben rendelte el Houston rendőrfőnöke, hogy emberei jobb benyomást keltsenek az utcán. A 2001. szeptember 11-i tragédiáig nem vették túl szigorúan a szőrregulát. A terrortámadások után azonban már következetesen megkövetelték a betartását, hogy szükség esetén a gázálarcok rendesen simuljanak az archoz, ne szivároghasson beléjük gyilkos gáz az arcszőrzet miatti apró légréseken át. Négy rendőr azonban zokon vette a szakállszigort, és pert indított diszkrimináció címén. A bíróság azonban úgy döntött, hogy a rendelet nem sért sem állami, sem szövetségi, sem alkotmányos jogokat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés