CoolPolitika.hu

Elárverezik az elnökre dőlt koszorút

2010  //  Máj  //  22  //  MTI

Elárverezik az elnökre dőlt koszorút Kalapács alá kerül az a koszorú, amely Kijevben, az ismeretlen katona sírjánál esett a napokban Viktor Janukovics ukrán elnökre.

Az elhíresült koszorút a Bratsztvo (Testvériség) nevű párt bocsátja árverésre 8 ezer hrivnya (körülbelül 225 ezer forint) kikiáltási áron. Az aukcióra eddig harmincan jelentkeztek be - adta hírül pénteken a tsn.ua internetes ukrán hírportál. Janukovics a kijevi látogatáson tartózkodó Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel közösen koszorúzott május 17-én az ismeretlen katona sírjánál, amikor a viharos szél ráborított egy nagyméretű koszorút, amely majdnem ledöntötte a lábáról.

 

Az esetről készült videofelvétel azt követően vált világszerte ismertté, hogy az ukrán elnöki titkárság egyik hivatalnoka arra kérte a helyszínen lévő riportereket: ne tegyék közzé az ominózus jelenetet ábrázoló felvételeket. Ezt az ukrán média egy része cenzúrázási kísérletként értékelte.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés