CoolPolitika.hu

Elaprózta hitele végének törlesztését

2012  //  Júl  //  07  //  MTI

Elaprózta hitele végének törlesztésétElaprózta házhitele utolsó részletének kifizetését egy amerikai férfi: több mint 62 ezer egycentes érmével állított be a bankba.

A Milford Federal pénzintézetben megbecsülik a kicsit is, és akkor is, ha nagyon sok van belőle: zokszó nélkül elfogadták a tengernyi, 50 darabonként precízen berollnizott aprópénzt. A férfi - Thomas Daigle - még 1977-ben vette a házat Milfordban, azóta is ott laknak. Házasságuk szintén töretlen - két gyereket neveltek fel -, idén áprilisban ünnepelték egybekelésük 35. évfordulóját, amely napra egybeesett - véletlenül - a jelzáloghitel utolsó részletének befizetési határidejével.

 

Daigle egyébként pusztán azért csapott fel pennyvadásznak - az utcán is állandóan vizslatta szemeivel a járdát, hátha lel egy elgurult érmécskét -, hogy emlékezetessé tegye az utolsó részlet kiegyenlítését.    "Egyszerűen meg akartam csinálni és nagyon meg akartam érni. Sokszor fohászkodtam azért, nehogy előbb haljak meg!" - idézte a férfit a Milford Daily News című brit lap. Daigle felesége egyébként alig tudott valamit férje filléreskedéséről, a férfi a ház szuterénjében alakította ki pennyraktárát. A nej mindig nevetett, amikor férje az utcán felszedett egy elkódorgott centet és azt mondta: "ez a hiteltörlesztésre megy."

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés