CoolPolitika.hu

Eladták a mesebeli brit falucskát

2009  //  Máj  //  14  //  MTI

Eladták a mesebeli brit falucskátVevőre talált a 21 házból és egy udvarházból álló angliai falu; Linkenholt meghirdetett ára 23 millió font (7,4 milliárd forint) volt, a vevő kilétét egyelőre homály fedi.

A falut teljes egészében kínálták eladásra, a képeslapra kívánkozó települést eladó ingatlanügynök azonban a vevővel kötött megállapodás értelmében nem számolhatott be a vásárló kilétéről és a kialkudott pontos vételárról sem.

 

Linkenholt mintegy 110 kilométerre fekszik Londontól nyugatra. A falut 21 ház, egy udvarház, a brit sporthagyományoknak megfelelően egy krikettpálya és a hozzá tartozó klubház alkotja. A települést hatszáz hektár termőföld, valamint 170 hektár erdő övezi, az egész terület - kivéve a XII. századi templomot - azonban egy nagyobb földbirtok része, amelyet márciusban hirdettek meg.

 

A szinte mesebeli faluban a krikettpálya klubháza kétszer akkora mint a "városháza", a bolt pedig az egyik ház szobája. Az ott lakók mind bérlők, akik az eladást követően is otthonaikban maradhatnak - írta korábban a The Daily Telegraph internetes oldala (www.telegraph.co.uk).
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés