CoolPolitika.hu

Eladják Moszkva egyik nevezetességét

2012  //  Júl  //  15  //  MTI

Eladják Moszkva egyik nevezetességétMoszkva önkormányzata eladásra kínálja a Vörös tér közelében lévő műemlék szállodát, a Metropolt.

A már a maga korában is különleges szecessziós épület 1905-ben nyílt meg, és a XX. század végéig Moszkva egyik legelegánsabb szállodájának számított. 1991-ben újították fel, akkor nyerte el az ötcsillagos kategóriát. Építését 1901-ben Szavva Mamontov mecénás kezdeményezte. Belső kialakítása neves festők, építészek és képzőművészek keze munkáját őrzi. Még a mostanára felújított, de a Forradalom terét így is elcsúfító Moszkva szálloda sem árnyékolhatta be a Metropol fényét, ahol Fjodor Saljapin, a híres operaénekes is fellépett, és az egyik terem az ő nevét viseli.

 

Az árverés augusztus 30-án lesz, a szálloda kikiáltási ára 9 milliárd rubel (56 milliárd forint). Egyes szakértők szerint túl olcsón hirdették meg. Állítólag máris nagy küzdelem folyik a neves épületért. Az érdeklődők között van Mihail Guceriev és Mikail Sishanov, az a két üzletember, akik tavaly megvásárolták a központi Manyezs tér mellett, a Tverszkaja utca sarkán álló Nacional szállót.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés