CoolPolitika.hu

Egyre több a túlsúlyos ember Ausztriában

2012  //  Sze  //  28  //  MTI

Egyre több a túlsúlyos ember AusztriábanEgyre több a túlsúlyos ember Ausztriában - állapította meg az osztrák táplálkozási szokásokat vizsgáló, ötévenként megjelenő országos felmérés.

Az elmúlt öt évben 31-ről 40 százalékra nőtt a súlyfelesleggel bíró felnőttek aránya a lakosságon belül, ebből 12 százalék elhízottnak számít. Az iskolás gyerekek egynegyede túlsúlyos és nyolc százaléka elhízott. Bár valamelyest csökkent a zsír-, a cukor-, és a sóbevitel, az osztrákok továbbra is túl sokat fogyasztanak ezekből. Egyúttal túl kevés gyümölcs és zöldség kerül a tányérjukra, és gabonafélék is az ajánlottnál kisebb arányban.    A kedvezőtlen táplálkozási szokások hatását felerősíti, hogy a kelleténél kevesebb testmozgást végeznek - mutatott rá Alois Stöger egészségügyi miniszter. A tanulmánynak vannak azonban kedvező megállapításai is. Az omega-3 zsírsavak a megnövekedett halfogyasztásnak köszönhetően a korábbi évekkel szemben már elérik az ajánlott szintet az osztrákok táplálkozásában, és a napi 1,5 liter ajánlott folyadékbevitel is teljesül.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés