CoolPolitika.hu

Egyre tisztább az olasz tengerpart

2012  //  Máj  //  15  //  MTI

Egyre tisztább az olasz tengerpartOlaszországban is kiosztották a strandok vizének tisztaságát tanúsító kék zászlókat. Összesen kétszáznegyvenhat strandon lobog a környezeti elismerésnek számító kék színű lobogó.

Tavalyhoz képest idén tizenhárommal több tengerparti strandon vonhatják fel az áttetsző víz színét idéző lobogót. A kitüntetett strandok a több mint hétezer kilométer hosszú olasz tengerpart százharmincegy különböző pontján találhatók. A legtöbb zászlót - az utóbbi évekhez hasonlóan - Liguria tartomány kapta, összesen tizennyolc stranddal, eggyel többet mint 2011-ben. Második Toscana és Marche lett, fejenként tizenhat zászlóval. A harmadik helyre meglepetésre a déli Campania érkezett tizenhárom kék zászlóval és Dél-Itália egésze jelentős előreugrást tett.

 

"A kék zászló nem puszta díszként szolgál. A víz minőségén kívül csak az a strand érdemelheti ki, ahol ügyelnek a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre, az energiatakarékosságra is. A számos szempont között számít a strand megközelíthetősége is" - mondta el az olasz sajtónak Claudio Mazza, a Bandiera Blu Italia elnöke. A huszonhatodik alkalommal kiosztott kék zászlót a Foundation for Enviromental Education (FEE) európai környezetvédelmi alapítvány ítéli oda a világ negyven országában.  

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés