CoolPolitika.hu

Egymilliárd eurót fektetnek be Oroszországban

2011  //  Okt  //  18  //  MTI

Egymilliárd eurót fektetnek be OroszországbanA Siemens konszern az elkövetkező három évben összesen egymilliárd eurót fektet be több létesítménybe, 4 ezer munkahelyet létesít Oroszországban - jelentette be Peter Löscher vezérigazgató Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően.

-Teljes gyártási vertikumot telepítünk az országba - monda Peter Löscher, ami "nagy lökést ad majd az egész orosz gazdaságnak". A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása. A rotorszárny gyártó beruházás olyan áttörést jelent Löscher elmondása szerint, amellyel "úttörő szerepet vállal fel a Siemens és piacvezetői rangra kíván szert tenni". A Siemens vasút-technológiai beruházást is tervez Oroszországban azon túl, hogy már épít az ICE technológián alapuló nagysebességű szerelvényeket az orosz vasutaknak.

 

Az orosz állami Rosatom atomenergetikai vállalattal is folytat tárgyalásokat a Siemens lehetséges projektekről, részletekről azonban a vezérigazgató nem számolt be. A Rosatom konszernnel tervezett együttműködés meghiúsult a Siemens kiszállásával az atomenergetikából. "Üdvözöljük az orosz kormány privatizálási elképzeléseit, de abban egyelőre nem kívánunk részt venni" - mondta a Siemens oroszországi igazgatója Dietrich Möller. A Siemens 2010-ben 1,2 milliárd euró forgalmat bonyolított Oroszországban és 2,6 milliárd euró megrendelés állományra tett szert.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés