CoolPolitika.hu

Egy évig volt forgalomban a hibás érme

2010  //  Feb  //  13  //  MTI

Egy évig volt forgalomban a hibás érmeOrszágos hibát követett el hazája nevében a pénzverde Chilében: egy érmére CHILE helyett azt írta, hogy CHIIE.

Az 50 pezós érméket verték hibásan még 2008-ban, ám több mint egy évbe telt, hogy észre is vegyék. 2009 végéig senki sem figyelt fel az L-hiányra és az I-többletre hazája nevében, vagy legalábbis nem jelezte. Az "elírás" felfedezése után azonban egy csapásra megnőtt az érdeklődés az érmék iránt, és mostanra a több ezer fémpénz zöme gyűjtőkhöz került, akik bíznak abban, hogy a hiba felveri a pénz értékét. Ők lehet, hogy jól járnak az érmével, a pénzverde vezérigazgatója viszont nem. Elbocsájtották több munkatársával együtt - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés