CoolPolitika.hu

Édesapja árulta a Gettómilliomos egyik gyermeksztárját

2009  //  Ápr  //  19  //  MTI

Édesapja árulta a Gettómilliomos egyik gyermeksztárjátHatalmas összegért ajánlotta fel örökbefogadásra a Gettómilliomos című brit-indiai filmvilágsiker egyik gyermeksztárját saját édesapja.

A kilencéves Rubina Ali papája, Rafik Kuresi azt hitte, hogy egy gazdag dubaji család képviselőjével tárgyal, ám valójában a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap nyomozó riporterével alkudozott. A lap ismertetése szerint az indiai Mumbai nyomornegyedében élő Kuresi 200 ezer fontot (65 millió forintot) kért a kislányért.

 

A Danny Boyle rendezte film sztorija valóban a mumbai nyomornegyedben kezdődik; innen válogatták ki a történet gyermekszereplőit, köztük Rubinát. A filmet nyolc Oscar-díjjal jutalmazták. A fényes Los Angeles-i díjkiosztón jelen voltak a gyermeksztárok, köztük a most eladásra felkínált kislány is. Rubina apja a brit lap munkatársának arról panaszkodott, hogy a család szinte semmit nem látott a filmbevételekből, amelyek a News of the World kimutatása szerint elérték a 185 millió fontot.

 

Kuresi az álcázott riporternek azt mondta: kétezer fontnak megfelelő összeget kaptak, pedig arról volt szó, hogy a Gettómilliomos készítői házat adományoznak nekik. A lap szerint mindazonáltal Danny Boyle rendező és a film producere, Christian Colson alapítványt hozott létre Rubina megfelelő oktatásának finanszírozására és lakáskörülményeinek rendezésére. A befolyt összeg egy részét azonban az apa saját korábbi lábsérülésének kezeltetésére költötte, valamint mobiltelefont vásárolt magának.

 

A Slumdog Millionaire készítői összesen 500 ezer fontot adományoztak a mumbai nyomornegyedében élő gyerekek életkörülményeinek javítására. A dél-indiai Kerala államban - a film hangmérnökének jóvoltából - épül egy ház is Rubina számára, a gyermeksztár apja azonban közölte, hogy nem hajlandó elköltözni Mumbaiból.    A News of the World figyelmét a család egyik ismerőse hívta fel arra, hogy mire készül Rubina apja. Az informátor szerint Kuresi valóban kapcsolatba lépett egy gazdag dubaji családdal, amely hajlandó lett volna magához venni a kislányt, ám az apa az ajánlat láttán nagyon kapzsi lett, és közölte, hogy a legtöbbet ajánló örökbefogadó jelöltnek adja oda a gyermeket.   

 

Ezen a ponton lépett akcióba a brit lap, amely értesítette az indiai hatóságokat. Az esethez fűzött terjedelmes elemzésből kiderül, hogy Indiában évente 11 millió gyermeket hagynak sorsára, és a gazdag arab emírségekbe kerülő kicsik közül is sokan szexuális visszaélés áldozatává válnak.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés