CoolPolitika.hu

Dublini utcazenészek

2012  //  Aug  //  08  //  MTI

Dublini utcazenészekLegalább húsz dalból álló repertoárral szabad csak utcazenélni ezentúl Dublinban - így rendelkeztek az ír "fővárosatyák".

Köztéri zenélési kódexük előírja azt is, hogy legkevesebb 50 méternek kell lennie két zenélő között, korlátozza az elektromos erősítők használatát - egyes övezetekben tiltja, másutt hangerőmaximumot szab meg - és az előadások időtartamát. Mindemellett nem engedi, hogy egyes előadók kisajátítsanak maguknak helyeket. A boltosok örülnek a rendeletnek, mert főként a túlzott hangerő vevőűző is lehet. "Nézzen be hozzám! Teljesen üres a boltom, mert a megengedettnél magasabbra tekeri fel az erősítőjét. Kénytelenek vagyunk hívni a rendőrséget" - idézte Richard ORourke üzletvezetőt a BBC hírportálján, megszólaltatva a hang(erő)forrást is.

 

"Szájdobos vagyok. Elismerem, hogy hangos, de a boltokból kijövő emberek közül több ad pénzt, mint ahány el akar hallgattatni" - mondta Scott Jackson kanadai utcai előadó.  "Azt mondják, hogy egy jó napon két óra alatt 150 eurót is össze lehet zenélni, de higgyék el nekem, az utcazenész keményen meg is dolgozik érte" - idézte a BBC Ciaran Mackey énekest, aki szintén a megengedettnél hangosabb volt, de a rendőrség kérésére engedelmesen visszavett erősítője hangerejéből.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés