CoolPolitika.hu

Dokkmunkások bojkottálják az izraeli hajókat

2010  //  Jún  //  24  //  MTI

Dokkmunkások bojkottálják az izraeli hajókatSvéd dokkmunkások szerdától kezdve egy hétig nem dolgoznak izraeli hajóknak és nem kezelnek, rakodnak izraeli árut - jelentette be a Svéd Kikötői Munkások Szakszervezete.

A bojkott oka, hogy május végén ért az izraeli haderő feltartóztatott egy, a Gázai övezetbe tartó segélyszállító hajókonvojt, és a török zászlóshajó elleni fegyveres akció kilenc halálos áldozattal járt. A segélyt vivő flottilla hajóin több svéd aktivista is tartózkodott.

 

A svéd kikötőmunkás szakszervezet azt is követelte, hogy Izrael oldja fel a Gázai övezet blokádját. Szóvivője közölte, hogy a göteborgi kikötő rakodómunkásai szerdán nem vettek tudomást egy tucat, Izraelbe feladott, vagy onnan származó árut tartalmazó konténerről.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés