CoolPolitika.hu

Diákok az utcán

2010  //  Okt  //  19  //  COOLPOLITIKA

Diákok az utcánA hetek óta tartó sztrájksorozat tovább folytatódott Franciaországban. Több tízezer diák vonult az utcákra, hogy ők is kifejezzék tiltakozásukat a tervezett nyugdíjreform ellen.

Az UNL (Gimnáziumok Nemzeti Egyesülete) közleménye szerint közel ötszázötven gimnáziumban nem volt tanítás, és kilencszáz oktatási intézmény diákjai vettek részt a tüntetéseken. Szülői szervezetek hivatalos közleményben arra kérték a gimnáziumok vezetőségét, hogy folytassák a tanítást, ugyanis így elkerülhető lenne a diákok és a rendfenntartó erők összecsapása, amire az elmúlt napokban már volt példa.

 

Egy tizenhat éves fiú Montreuil-ben könnyebben megsérült, akár a látását is elveszítheti az egyik szemére. Több fiatalt vittek el a rendőrök a közterületek és járművek rongálása miatt, de  eddig szerencsére nem került sor komoly összetűzésre.

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés