CoolPolitika.hu

Csúcson a brit munkanélküliség

2011  //  Okt  //  13  //  MTI

Csúcson a brit munkanélküliségTöbb mint másfél évtizede nem mért szintre emelkedett az állástalanok száma Nagy-Britanniában, és különösen a fiatalokat sújtja a terjedő munkanélküliség a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdán közzétett legújabb összesítése szerint.

A júniustól augusztusig terjedő három hónapban a hivatalos kimutatás szerint 114 ezerrel nőtt a nyilvántartott munkanélküliek száma, és elérte a 2,57 milliót. Nagy-Britanniában 1994 óta nem mértek ilyen tömeges munkanélküliséget. Az állástalanok aránya jelenleg 8,1 százalék. A helyzetet súlyosbítja, hogy az országos átlagon belül a fiatalok körében rekordra nőtt a munkanélküliség: a szerdai összesítés szerint augusztus végén 991 ezren voltak állás nélkül a 16-24 éves korosztály tagjai közül, és a munkanélküliségi ráta ebben a korosztályban 21,3 százalék.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés