CoolPolitika.hu

Csökkent az orosz gabonakészlet

2010  //  Nov  //  17  //  MTI

Csökkent az orosz gabonakészlet41,6 millió tonnán álltak az orosz gabonakészletek, ez 20,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az Orosz Gabonaszövetség hivatalos statisztikát idéző keddi közlése szerint a teljes gabonakészletből 28,5 millió tonna volt a búza, 14,4 százalékkal mérséklődve tavaly októberhez képest.    Október végén meghosszabbította a gabona kiviteli tilalmát az orosz kormány: Vlagyimir Putyin miniszterelnök bejelentette, hogy 2011. július 1-ig kiterjesztették az exporttilalmat.

 

Az exportot augusztus 15-től állította le a kormány, tekintettel arra, hogy a hosszú forróság és aszály miatt az akkori előrejelzéseknek megfelelően 60 millió tonnánál alig több gabonát takarítottak be, azaz harmadával kevesebbet, mint a tavalyi mintegy 97 millió tonna. Tavaly Oroszország több mint 24 millió tonna gabonát exportált, ezzel a világ harmadik legnagyobb gabonaexportőre volt. A tavalyi gabonakészletek mintegy 26 millió tonnát tesznek ki. Ez az idei terméssel együtt éppen fedezi a 87 millió tonnára becsült belföldi szükségletet.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés